Presentatie Chatbots in Helmond en helpdesks

Deel dit artikel

,

De letters chatgpt met een koord in de knoop

Thema van de maand november: Chatbots.

Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan zonder verhaaltjes over ChatGPT en AI (kunstmatige intelligentie) tegen te komen. Deze lezing geeft een overzicht van de verschillende “bots” die momenteel gangbaar zijn.

We bespreken ook de discussie die momenteel

speelt over de mogelijke gevaren van AI.

Er is gebruik gemaakt van informatie die door de bots is gegeven naar aanleiding van vragen. Andere bronnen zijn NY Times, NRC, PCActive en natuurlijk het Internet.

Wat zijn chatbots?
Een chatbot is een computerprogramma dat automatisch antwoord geeft op vragen van gebruikers. Het is een soort virtuele assistent die je vragen kunt stellen en die je helpt bij het vinden van informatie. Chatbots maken gebruik van Kunstmatige Intelligentie (AI).
Eén van de bekendste is wel ChatGPT. ChatGPT (GPT=Generative Pre-trained Transformer) is de eerste chatbot, gemaakt door OpenAI . Deze bot geeft antwoorden op basis van Kunstmatige Intelligentie (AI) en Neurale Netwerken2 . Deze chatbot is met beperkingen (beschikbaarheid) gratis te gebruiken in de voorlaatste versie (GPT 3.5) via https://chat.openai.com/auth/login Tegen betaling is een latere versie (4.0) zonder beperkingen verkrijgbaar.

In deze presentatie laten we u kennismaken met de meeste bekende chatbots, die op dit moment beschikbaar zijn.

Wat: Presentatie chatbots
Waar: Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond
Wanneer: donderdag 23 november 
Aanvang: 10 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief van HCC!zuid-oost-brabant

Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden