Actie banner

...

Maandelijkse inloop zaterdag17 februari in 't Slot met extra acties!

De maandelijkse inloop dit jaar  in wijkgebouw 't Slot vindt dit keer plaats op zaterdag 17 februari. Onze vrijwilligers staan klaar om te laten zien met wat voor een leuke hobby zij bezig zijn, er zal voldoende te zien zijn en informatie kunt u altijd krijgen. Maak kennis met de verschillende interessegroepen: onze kernleden van de werkgroepen met kennis over beeldbewerking, websites, Linux, flightsimulation, beeldbewerking, videobewerking, modelbaanautomatisering en meer staan er klaar voor. Er zal zelfs een nieuwe mogelijkheid zijn om eens te horen wat er allemaal met echt oude computers te beleven valt: vraag naar Remy! Heeft u computer-hardware-problemen, neem de computer mee en laat u bijstaan door de kernleden van de werkgroep hardware. (Softwareproblemen? Meld u dan ook eens op dinsdagmiddag in activiteitencentrum ORKA: daar zitten de vrijwilligers eens in de 14 dagen van 13.30 tot ongeveer 16 uur klaar om u te helpen met uw computerproblemen. Volgend keer op dinsdag 27 februari! Zaterdagsmiddags zijn ze ook op de inloop!! Kijk op onze website voor de exacte data.  Verder staat de leestafel er voor u, kunt u eens kennismaken met verschillende bladen op computergebied. En voor degenen die met de workshop SBC mee willen doen, is er de mogelijkheid om hulp bij het installeren en uitleg te krijgen. Verder zal ook de nieuwe 3D printer worden gedemonstreerd: kijk naar het bericht hieronder. Neemt u gerust iemand mee. De toegang is gratis! In de hal staat ook het repaircafé van Eindhoven, een klein huishoudelijk apparaat stuk? Mogelijk kunnen deze vrijwilligers het weer repareren! Weggooien is zonde als het gerepareerd kan worden! Bezoek ook eens onze website: zo-brabant.hcc.nl Toegang is gratis, voor leden en niet-leden. Wij verheugen ons er op u weer te mogen begroeten! Wat: Inloop Plaats: Eindhoven, wijkcentrum 't Slot, Kastelenplein 167, Wanneer: za 17 februari Tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur Let op: abusievelijk staat op HCC.nl een foutieve tijd vermeld. Er wordt aan gewerkt om dat te wijzigen. Het begint zoals altijd om 13 uur.

15 februari 2024

...

HCC!kennisdag op 30 maart, kom jij ook?

Op zaterdag 30 maart 2024 wordt van 10.00 tot 15.00 uur in Expo Houten (Meidoornkade 24, Houten) een HCC!kennisdag gehouden. Veel Interessegroepen staan weer klaar om bezoekers te informeren en te amuseren. Het belooft voor jong en oud een interactieve en leerzame dag te worden.Wij zullen ons tijdens deze HCC!kennisdag wederom profileren als het meest veelzijdige kenniscentrum over alles dat digitaal is. Tijdens deze dag leer je hoe jij je huis slimmer maakt en maak kennis met de nieuwste vliegsimulators en drones. Of bouw een luchtkussenvoertuig en bestuur het met je smartphone. En natuurlijk ben je ook van harte welkom tijdens de vele interessante presentaties en workshops die we exclusief aan onze HCC-leden aanbieden. Kijk op hcc.nl/kennisdag voor de presentaties en de diverse onderwerpen. De HCC!kennisdag is van 10.00 – 15.00 uur en voor HCC-leden is de toegang gratis. Ook gratis toegang voor HCC-leden tot de Modelspoorbeurs die op dezelfde dag gehouden wordt in Expo Houten. Twee vliegen in één klap dus.

12 februari 2024

...

Actieve workshop SBC (Single Board Computer)

update 15-2-2024 Op 2 maart zal ik in de SBCZOB bijeenkomst een actieve workshop geven over het programmeren van de ESP32 controller.  Ik denk de workshop over een vijftal sessies te verdelen.  Om aktief mee te doen, zijn er een aantal componenten nodig, die ik voor jullie kan bestellen.  Uiteraard heb je ook een laptop nodig, met vooraf de python editor Thonny geïnstalleerd. Verder zal op de ESP32 controller vooraf de python bootloader geïnstalleerd moeten worden.  Met deze twee voowaarden kan ik jullie helpen (met uitleg) op de inloop in het Slot te Eindhoven op 17 februari, of kan ik voor jullie thuis installeren (moet toch de pennen solderen). De geplande  workshop sessies:  2 maart:  De ESP32 controller laten contacten met jouw netwerk en via een eenvoudige Webpagina, dan vanuit de computer een LED bedienen (aan/uit)  6 april:  Uitbreiden van de Webpagina om een RGB Led strip (8 led’s) aan te sturen, via de smart telefoon, die we nagenoeg allemaal tegenwoordig hebben.  4 mei:  Aansturen van de RGB Led strip, via een (oude) afstandbediening.  1 juni:  Via Bluetooth een hartslagmeter uitlezen en de gegevens zictbaar maken op een klein display.     Overigens moet ik hiervan nog veel informatie verzamelen.  7 september:  Vochtigheid meten en aansturen van een buzzer (of zoemer).            Ook hiervan heb ik nog erg weinig informatie. Voor de eerste drie sessies weet ik ondertussen de componenten die nodig zijn:  2 maart:  - ESP32 Micro Controller   - USB kabel voor de connectie laptop met ESP32   - Een breadboard om de diverse onderdelen met elkaar te verbinden   - Een weerstand en LED  6 april:  - Een RGB Led strip (8 leds)  4 mei:   - Een Infrarood LED ontvanger  - Een (oude) afstandbediening  De onderdelen voor deze drie sessies kan ik voor jullie bestellen:  - Alle bovenstaande artikelen: €19,25 (geen HCC lid: €21,75)  - Zonder afstandbediening:     €17,40 (geen HCC lid: €19,90)     Elke infrarode afstandbediening voor TV, radio, of iets dergelijks is bruikbaar, zolang er maar cijfers en/of regel knoppen op zitten.  - Andere mogelijkheden in overleg! ( De kosten zijn onder voorwaarde van geen prijswijzigingen ) Graag aangeven, vóór 14 februari, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of je graag wilt of ik de onderdelen bestel? In dat geval vraag ik wel of je vooraf €10,- wilt overmaken, zodat ik niet het hele bedrag hoef voor te schieten. Hopelijk tot ziens op 2 maart (en misschien wel op de inloop op 17 februari). Willy Bolwerk  

8 februari 2024

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zuid-oost-brabant

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden