4 september presentatie KDEnlive

Deel dit artikel

,

effen blauwe ondergrond met letters en wat strepen

De komende presentatie van 4 September zal gaan over KDEnlive.

Kdenlive is een acroniem voor “KDE Non-Lineair Video Editor” en is geschikt voor Linux,  Mac en Windows. KDE is eigenlijk een desktop omgeving, maar onderdelen daaruit, zoals KDEnlive (en Korganizer of Kmail) kunnen apart gebruikt worden.   

Foto- en videobewerkingssoftware stellen mensen in staat []om hun herinneringen levend te houden en te delen met vrienden en familie.

Er zijn vele gratis en betaalde videobewerkingsprogramma’s op de markt, waaronder DaVinci Resolve en Shotcut. Eén programma dat bij uitstek voldoet: Kdenlive. Het is een gratis en zeer uitgebreid programma dat in het Nederlands is geschreven en vrij gemakkelijk te leren. Naarmate men meer met Kdenlive werkt, zal men steeds meer nieuwe mogelijkheden ontdekken en gaan merken dat het evengoed geschikt is voor gebruik door professionals.

In de PC Active augustus/september nummer 337 vindt u een uitgebreid artikel (deel 1) en workshop hierover. Als u dit nummer meebrengt, kunt u meekijken. Bovendien is er een mogelijkheid om een syllabus toegezonden te krijgen. Deel 2 vindt u op de website: pcactive.nl (inloggen, alleen voor leden)

De presentator is de schrijver van het artikel: Johan van den Berg.

Wat: presentatie KDEnlive
Plaats: Wijkhuis 't Slot, Kastelenplein 167, Eindhoven
Wanneer: woensdag 4 september
Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zuid-oost-brabant

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden