borduren02Computerborduren

 

Doel
Computerborduren houdt zich bezig met het omzetten van een geschikte afbeelding naar een interessant borduurpatroon. Voor het omzetten van een afbeelding naar een borduurpatroon bestaan verschillende programma's. Zoals Artista, Embird en Pe-design, elk met hun eigen mogelijkheden.

Voor het beste resultaat moet je vooraf wel een juiste aanpak bedenken, zodat de machine het patroon precies zó borduurt als jij dat graag wilt. Met een tekentool trek je de lijnen over waar een rand met een stik- of satijnsteek moet komen. Binnen die randen kun je de vlakken invullen met verschillende borduursteken en kleuren. Voordat je het patroon naar je borduurmachine overbrengt, kun je het eerst op de computer simuleren. Het borduren zelf gebeurt meestal thuis.

Het digitaliseren heeft veel weg van fotobewerking en vanwege de fraaie resultaten zijn er ook mannen met interesse voor het computerborduren. Voor het borduren kun je minder voor hand liggende materialen gebruiken zoals vlieseline, vilt, puffy foam, magneetlijm, avalon plus en kun je zelfs borduren op hout, papier, rubber en karton.


Activiteiten

Eindhoven
De computerborduurgroep van HCC!Zo-Brabant komt in Eindhoven bij elkaar op de 2e donderdagavond van de maand in zaal 2 van Wijkcentrum 't Slot, Kastelenplein 167 te Eindhoven.

Helmond
De computerborduurgroep van HCC!Zo-Brabant komt in Helmond de 4e dinsdag in Wijkhuis/Brede School Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond.

Tijdens de bijeenkomsten worden ideeën uitgewisseld, lessen gegeven, hulp verstrekt bij problemen en digitaliseren we afbeeldingen in patronen voor de borduurmachine. Met deze patronen kunnen de computergestuurde naaimachines automatisch leuke afbeeldingen of logo's op jassen, truien en petten borduren.


Inloop
Op de maandelijkse inloopmiddagen in Eindhoven zijn leuke werkstukken van onze werkgroep te bewonderen. Meer informatie? Stuur een e-mail  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..