images/fade/fade1.jpg

Waarom eigenlijk een wachtwoordmanager?

De reden is dat we veel gebruikersnamen en wachtwoorden gebruiken voor diverse toepassingen. De neiging ontstaat dan een gebruikersnaam (vaak je emailadres) in combinatie met één en hetzelfde wachtwoord te hergebruiken.

Hackers zijn hier inmiddels allang achter gekomen en dit betekent dat zodra één van je accounts gehackt is, ze proberen met dezelfde gegevens ook je andere accounts te hacken.

Let wel, kleine variaties (een variërend cijfer aan het einde bijvoorbeeld) werken niet feilloos.
Daarnaast dienen wachtwoorden

vaak te voldoen aan een aantal eisen (hoofd- en kleine letters; cijfers en speciale tekens; 8-13 tekens) wat het onthouden niet gemakkelijker maakt en ze moeten ook nog eens regelmatig worden gewijzigd. Kortom, te veel dezelfde wachtwoorden gebruiken is niet veilig; te veel verschillende valt domweg niet te onthouden.

In een andere presentatie over wachtwoordmanagers zijn er al een aantal besproken. De handleiding voor deze wachtwoordpresentatie is te koop op de bijeenkomst.
De reden voor deze presentatie, welke zich op de wachtwoordmanager “Bitwarden” richt, is enerzijds een aanvulling met een goed functionerende wachtwoordmanager en anderzijds het feit, dat één van de populaire wachtwoordmanagers sinds medio maart 2021 enkel nog betaald te gebruiken is als je de wachtwoorden op meerdere platformen wilt gebruiken (de combinatie iOS en Windows bijvoorbeeld).

Wat: Presentatie Bitwarden wachtwoordmanager
Wanneer: dinsdag 14 september
Waar: Activiteitencentrum ORKA, Broekakkerseweg 1, Eindhoven LET OP Nieuwe locatie
Aanvang: 10.00 uur 

LET OP: Aanmelden verplicht 
In verband met Corona-regels is aanmelding verplicht. Er is, door de anderhalve-meter-afstandsregel ook maar plaats voor max. 15 personen. Alleen aangemelde leden kunnen binnen. Denkt u aan uw pasje?
Aanmelden via deze link Denk aan het inloggen!!!